Samfundet Tigerstedt hälsar er välkomna till sin websajt, som lanserades på släktmötet på Riddarhuset 7.11.2015. Hemsidorna skall göra det enkelt att på ett och samma ställe hitta uppgifter om släkten: om händelser och skeenden där släktens representanter varit delaktiga, om ryktbara och beryktade personer, om platser som hänför sig till släktens forntid eller nutid.

Websajtens tyngdpunkt ligger nu vid historiska eller närhistoriska personer och händelser. Detta för att lite motverka den historielöshet som präglar informationsflödet i vårt digitala samhälle. Sajten belyser också färska händelser som berör släkten och inget hindrar att det blir flera sådana inlägg.

Jag hoppas ni är intresserade av det vi tillsvidare lyckats skramla ihop. Arbetet fortsätter, helst tillsammans med er som läser de här sidorna. Vi är säkra på att det finns kunskap och material, som förtjänar att bearbetas och publiceras på sajten, gör den mera levande och ökar intresset för den. För att bygga ut och berika sajten tar vi därför gärna emot idéer och förslag till inlägg av er. Klicka på Tag kontakt -fliken eller skriv till christoffer.tigerstedt(at)gmail.com

Christoffer Tigerstedt, ordf.
Samfundet Tigerstedt

2 Responses to Från ordföranden

 • Hej Toffy . Stor tack för de intressanta uppgifterna och historierna om våra olika släktingar.
  Tack.Också trevligt att se bilderna. Har nu lärt mig litet bättre att hitta här på nätet.
  Din mamma gjorde nog ett jättestort arbete också i tiderna. Tack för det.
  Hälsningar Pi.

 • Hej Pi och tack för att du tog kontakt! Förlåt att mitt svar dröjde, men jag är också nybörjare i hemsidebranschen. René och jag är glada över att vi äntligen fått till stånd dessa tigerstedt.fi -sidor. Nytt material kommer att läggas ut sakta men säkert. Näst i tur är en artikel av Horace Engdahl (medlem av Svenska Akademien) som skriver om sin lärare, litteraturprofessorn Eugène Napoleon Tigerstedt. Och så jobbar vi med att åstadkomma ett (elektroniskt) släktträd.

  Jag passar på och hälsar från pappa, som jag besökte igår. Hans hörsel är usel och minnet är inte så mycket bättre, men humöret är det för det mesta inget fel på. Jag skall berätta att jag varit i kontakt med dig. Det kommer att gläda honom.

  Hälsningar,

  Toffy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *